Arbetsrättskurs för konstnärer hösten 2019

torsdag, augusti 22, 2019

Oavsett om du är arbetstagare, uppdragstagare, arbetsgivare eller blandningar där emellan, behöver du kunskap om vad som gäller arbetsrättsligt.

Vad innebär det att vara anställd? Vad finns det för anställningsformer? Är det någon skillnad på om det finns kollektivavtal respektive om det inte finns kollektivavtal? Vad ska du som anställd tänka på när du ingår ett anställningsavtal i dessa sammanhang? Vilka skillnader finns det mellan att jobba i privat eller offentlig sektor? När kan du bli uppsagd eller avskedad?

Vad innebär ett arbetsgivaransvar? Om du sitter i en styrelse, bedriver en verksamhet eller ett projekt och behöver anställa, vilket ansvar har du som arbetsgivare mot de anställda? Vad ska du tänka på beträffande t.ex. semester, annan ledighet, arbetsmiljö osv.?

I Sverige har vi LAS, Lagen om anställningsskydd, men de flesta anställningsvillkor styrs via kollektivavtal vilket gör att det viktigt att ha kunskap även om detta.

Behöver du praktisk kunskap om det arbetsrättsliga regelverket i din vardag kan detta vara kursen för dig.

Kursen hålls av Annika Blekemo, huvudlärare i arbetsrätt på Stockholms universitet som har 28 års erfarenhet av undervisning och även lång erfarenhet av egen juridisk verksamhet inom arbetsrätt. Annika tror på att undervisning måste vara roligt och praktiskt inriktad med många exempel och diskussioner för att vara givande.''

Kursen ges den 10 okt kl 13-16, Stockholm – anmäl dig här.