Konstnären podcast

Äntligen en podd om konstnärer! KONSTNÄRENs nya podcast är en serie kortdokumentärer i poddformat. I varje avsnitt porträtteras ett konstnärskap utifrån en konstnärlig process. Vi följer en konstnär inför, under eller efter ett specifikt projekt. Hur kommer ett konstverk till? Var kommer idéerna och pengarna ifrån? Hur tar man sig vidare när projektet är slut? Lyssna på alla avsnitt av KONSTNÄREN podcast här!

#5 Aida Chehrehgosha. Det här är dagen vi skiljer oss.

Under två år har Aida Chehrehgosha och hennes kamera sakta närmat sig platsen som hon identifierat som kärnan i hennes inre liv: en balkong på fjärde våningen i lilla bruksorten Hallstahammar.

#4 Knutte Wester. Det (omöjliga) uppdraget att skapa ett romskt minnesmärke

Knutte Wester fick i uppdrag att skapa ett minnesmärke över romernas historia i Göteborg – en grupp, en historia och en stad som han saknar förankring i. I KONSTNÄREN Podcast berättar han om sitt livs svåraste process.

#3 Fredrik Paulsen. Två palmer till Ibizabaren

Formgivaren Fredrik Paulsen är som en blandning mellan konceptdesigner, finsnickare och skrotnisse. Vi följer honom i den sista planeringen inför hans mest omfattande uppdrag hittills – att formge designbaren på Möbelmässan i Stockholm.

# 2 Niki Lindroth von Bahr: Utarbetad mördarsnigel på läkarbesök

I andra avsnittet möter vi Niki Lindroth von Bahr, som har blivit känd för sina egensinniga, animerade kortfilmer med djurdockor i huvudrollerna.

#1 Éva Mag: Tio dansare, tio kroppar av lera

I premiären av KONSTNÄREN Podcast följer vi skulptören Éva Mag på hennes resa mot performancebiennalen Performa i New York.