KRO/KIF Västerbotten återuppstår: "det konstpolitiska läget är allvarligt"

Datum: 
onsdag, april 15, 2015
Efter att i flera år varit utan en lokalavdelning för KRO/KIF Västerbotten är nu det konstpolitiska läget inom länet så allvarligt och oklart att vi idag måndag den 13 april 2015 har bildat KRO/KIF Västerbotten. På medlemslistan står för närvarande 65 namn på konstnärer och konsthantverkare i hela länet. Den nyvalda styrelsen består av ordförande Fanny Carinasdotter, Marlene Josefsson, Pär Axelsson, Eva Söderström och Mark Frygell. Foto: Madelaine Sillfors (ej närvarande på bild Mark Frygell)

KRO/KIF Västerbotten återuppstår

Fanny Carinasdotter intervjuas av Västerbotten-Kuriren.

”Hur känns det att vara ordförande?

- Spännande och läskigt. Jag är inte helt säker på vad jag gett mig in i, säger hon och skrattar.

Vilka frågor vill ni driva?

- Vårt första uppdrag blir att ta reda på hur det är med tjänsten som landstingets konsthandläggare och varför den inte utlysts än. Sedan vill vi förstå vad som händer med konsulenttjänsten på Region i Västerbotten och vad som blir följden av den nya organisationen.”

Även kulturredaktör Sara Meidell på VK skriver här om den återuppstartade KRO/KIF-föreningen i Västerbotten:

"I Västerbotten lyser tårtkalasen med sin frånvaro dock. Förvisso finns sedan ett par dagar en nyuppväckt Västerbottenssektion av KRO/KIF som rent teoretiskt kunnat arrangera ett lokalt firande – men kalasstämningen saknas. När så sent som i måndags pressmeddelandet gick ut om nybildandet av regionavdelningen som legat vilande några år under Norrlandssektionen, var i stället tonläget skarpt – ett allvarligt konstpolitiskt läge kräver aktion, var budskapet."