KONSTNÄREN #2 2018

Mer fantasi, nya idéer och hög hippfaktor. Konstnärsperspektivet berikar partipolitiken, menar konstnärerna som också är politiker.
Text: 

– Genom politiskt arbete kan man driva förändring tillsammans med andra. Det är energigivande. Man inser att det faktiskt fungerar. Visst, det tar tid. Och det är mycket att läsa och sätta sig in i. Men det är det värt!

Saga Bitkover Norman är tecknare och målare och driver ett antikvariat i Ingelstorp en bit utanför Ystad. Hon började utbilda sig till konstnär på Idun Lovéns konstskola i Stockholm på 1960-talet, jobbade ett tag som keramiker, och gick ut Konstfack 1984.

Fortfarande lika politisk
Det har gått mer än 50 år sedan Carl Johan De Geer skändade flaggan och greps av polis för uppvigling och skymfande av rikssymbol. I dag är hans bildspråk mer subtilt, men han ser sig fortfarande som en politisk konstnär.
Text: 

Carl Johan De Geer har parkerat cykeln utanför ateljén och tagit på sig sin vita arbetsrock. Den är stänkt av färgfläckar och är ett av hans viktigaste konstnärliga attribut, jämte limpistolen (”konstnärens bästa redskap!”) och den egenhändigt konstruerade hammaren.

Prenumerera på RSS - KONSTNÄREN #2 2018