releasebild

Konst på export

Datum: 5 oktober 2023
Tid: 09:00-11:00

I dag är det lika självklart för svenska bild- och formkonstnärer att ställa ut och sälja sin konst internationellt som i Sverige. Men det som kan verka som en stor möjlighet och ett inte alltför komplicerat företag kan visa sig vara betydligt mer omständligt än man vid första anblicken kan tro. Det finns en rad viktiga saker att ta ställning till och minst ett par fallgropar att undvika. Hur ska du frakta din konst? Hur ska du packa din konst? Vilka försäkringar bör du ha? Hur kommer din konst att tas om hand och presenteras under utställningens gång?

Konstnärernas Riksorganisation lanserar under Stockholm Craft Week en uppdaterad version av handledningen ”Konst på export”. Den lanseras med ett frukostseminarium i samarbete med Svensk Form torsdagen den 5 okt kl 09.00-11.00 där exportexperter och konsthantverkare delar med sig av sina erfarenheter. Vi bjuder på kaffe/te, juice och smörgås.

Medverkande:

Geska Helena Brecevic, rapportförfattare

Mats Widbom, VD Svensk Form

Sofia Björkman, smyckekonstnär

Philip Zetterlund och Miriam Stenbacka, Tullverket

Yoko Andersson Yamano, konsthantverkare

Frukostseminariet är fullbokat!

Form: Frukostseminarium på Svensk Form Svensksundsvägen 13, Skeppsholmen.
Vem kan delta? Öppet för alla intresserade. Anmälan krävs och är bindande.
Avgift: Seminariet är kostnadsfritt.

Ansökan är stängd


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!