SSDD 2023

Vi pratar upphovsrätt på Southern Swedish Design Days i Malmö 26 maj

Datum: 26 maj 2023
Tid: 13:45-14:15

Southern Sweden Design Days är en årlig festival som synliggör och bygger kunskap kring design – med fokus på hållbarhet, samverkan, utveckling och innovation. Under fyra dagar fylls Malmö med design genom utställningar, seminarier, workshops och nätverksevent.

Konstnärernas Riksorganisation finns på plats med programpunkten “Från dissonans till balans i formgivningsavtal”. Katarina Renman Claesson, förbundsjurist på Konstnärernas Riksorganisation, och Christina Wainikka, docent i civilrätt och policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv, samtalar med formgivaren Sara Torsson Szyber om vad de nya reglerna i upphovsrättslagen om skälig ersättning vid upplåtelser av upphovsrätt kommer att medföra för formgivare och uppdragsgivare.

Samtalet sker fredagen den 26 maj kl. 13:45-14:15. För de som inte kan delta på plats kommer det finnas möjlighet att ta del av samtalet digitalt via Southern Swedish Design Days studiosändning.

Läs mer. https://southernswedendesigndays.com/sv

Plats: Southern Sweden Design Days, Lokstallarna, Södra Bulltoftavägen 51, Malmö
Vem kan delta? Öppet för alla intresserade.
Avgift: Kostnadsfritt.


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!