vintermingel 6 dec 2023

Vintermingel med samtal om ateljéfrågan och prisceremoni den 6 december

Datum: 6 december 2023
Tid: 17:00-20:00

Vi hälsar alla medlemmar varmt välkomna till Konstnärernas Riksorganisations vintermingel i Gamla stan i Stockholm onsdagen den 6 december, som hålls i kombination med stipendieutdelning och samtal om ateljéfrågan i Stockholm. Vi bjuder på lätt förtäring och dryck.

Samtal om ateljéfrågan och Stockholms stads nya ateljéstrategi

I oktober i år beslutade Stockholms stad om en ny ateljéstrategi för 2024-2026 för att öka antalet ateljéer i kommunen. Vi har bjudit in Torun Boucher (V) som är ordförande i Stockholms stads kulturnämnd för att berätta om ateljéstrategin och svara på frågor som handlar om konstnärspolitiken i Stockholms stad, och Paula Urbano, som är konstnär och medlem i referensgruppen för ateljéstrategin som representant för WIP:Stockholm.

Samtalet startar kl 17.30 och leds av Jon Brunberg, kulturpolitisk strateg och pressansvarig på Konstnärernas Riksorganisation.

Prisceremoni

Riksordförande Sara Edström presenterar årets två mottagare av Konstnärernas Riksorganisations Lånestiftelses stipendium. Stipendiet, som är på 50.000 kronor per stipendiat, ska vara ett bidrag till färdigställande av kostnadskrävande arbeten.

Plats: Stora Nygatan 7 i Gamla stan, Stockholm

Anmäl dig nedan. Medlemmar kan ta med en gäst, gästen måste också anmäla sig. Varmt välkommen!

Vem kan delta? Minglet är öppet för medlemmar i Konstnärernas Riksorganisation. Medlem kan ta med en gäst som också ska anmäla sig.


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!