valkompass-IG

Val 2022: Testa vår kulturpolitiska valkompass!

Vilket parti står du närmast i kulturpolitiken? Testa vår kulturpolitiska valkompass och jämför dina kulturpolitiska åsikter med riksdagspartierna genom att svara på 22 frågor!

Inför riksdagsvalet 2022 genomför vi Konstnärernas Riksorganisation kampanjen ”Så stärker vi bild- och formkonstnärerna” med våra förslag för hur bild- och formkonstnärernas villkor kan förbättras.

Som en del av kampanjen har riksdagspartierna fått besvara en enkät med kulturpolitiska frågor som är viktiga för våra medlemmar. Nu kan du jämföra dina åsikter med riksdagspartiernas. De 22 frågorna har tre svarsalternativ och tar några minuter att besvara. När du gått igenom frågorna i enkäten får du ett diagram som visar vilket parti som du står närmast i kulturpolitiken. Det kan bli en överraskning! Glöm inte att dela resultatet till dina vänner och följare!

Här hittar du valkompassen:
https://val2022.kro.se/valkompass/

Stöd gärna vår kampanj med din underskrift och hjälp oss att sprida kampanjen! Och bidra med en bild till ett porträtt av den kommande kulturministern.
https://val2022.kro.se/skriv-under/

Inför riksdagsvalet har vi tagit fram en rad förslag till åtgärder för att stärka bild- och formkonstnärerna i fem punkter. Här hittar du våra förslag.
https://val2022.kro.se/program


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!