Deklarationskurs 2024_IG

KURS: Deklaration

Datum: 13 mars 2024
Tid: 10:00-13:00

Varje år anordnar Konstnärernas Riksorganisation en deklarationskurs där du får en genomgång av allt du behöver veta för att deklarera för ditt företag.

Vi tar också fram en deklarationshandledning med hjälp av en revisionsbyrå som finns tillgänglig på vår webbplats samt erbjuder möjlighet att boka upp tid för individuell rådgivning kring deklarationsfrågor med våra ekonomer.

Under denna webbkurs lär du dig att upprätta deklarationen för en enskild näringsverksamhet. De blanketter vi behandlar under kursen är NE-blanketten, INK1 (sid 2) samt Skatteverkets beräkningsbilaga för räntefördelning och expansionsfond.

Innehåll:

  • Skatt och deklaration i enskild näringsverksamhet
  • Skatteregler för enskild näringsverksamhet 
  • Allmänt om deklarationen
  • Blanketterna INK1, NE, beräkningsbilaga för räntefördelning och expansionsfond
  • Periodiseringsfonder
  • Särskild löneskatt och egenavgifter

Kursledare: Kursledare är Tony Papadopoulos & Dimitrios Soulios som har lång erfarenhet av bokföring och redovisning inom ideella organisationer och mindre företag inom kultursektorn.
Nivå: Grundkurs
Form: YouTube-seminarium
Vem kan delta? Kursen är öppen för alla bild- och formkonstnärer.
Avgift: Kursen är kostnadsfri.

Ansökan är stängd


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!