katarinajonssonnorling_fotofridanorling_1.jpg

Katarina Jönsson Norling får Guldnyckeln för sitt arbete för konstnärernas villkor

9 oktober 2017

Katarina Jönsson Norling, riksordförande för Konstnärernas Riksorganisation, får utmärkelsen Guldnyckeln av Gävles konstgrafiker för sitt arbete för konstnärernas villkor.


Med utmärkelsen följer en vacker emaljtavla av konstnären Ulla Helenius-Reit. Här intervjuas Katarina Jönsson Norling av Bodil Juggas, kulturredaktör för Arbetarbladet: 

"Hon har hörts och synts flitigt i debatten - jag vet inte hur många gånger vi här i spalterna har kallat henne "stridbar"!

- Man kan inte vara annat. Vi är tvungna att strida. Det har varit väldigt intensiva år, säger Katarina Jönsson Norling. /.../

- Bildkonstnärerna försvinner lätt inom kulturen. De ligger sämst till i inkomststatistiken. Det är lättare för den kultur som har tydliga institutioner. Teatern och biblioteken har sina hus, och musiken sina konserthus, konstaterar Katarina Jönsson Norling."

Läs mer: (OBS! artikeln är del av Arbetarbladets plusmärkta innehåll)


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!