omslagspresentation_k_3_2020_datum.jpg

Vi är stolta över vår tidning!

22 september 2020

Konstnären dimper ner i brevlådan hos drygt 9 000 personer fyra gånger per år med artiklar om konst, form och design men framför allt om just människan.


Konstnären. Det är ju Konstnärernas Riksorganisations absoluta fokus. Vi är de som ser och vet och förstår och känner hur det är att verka som bild- och formkonstnär i Sverige idag.

Vi är stolta över Sofia Curman som varit chefredaktör de senaste åren och satt sin prägel på tidningen med ingående, inkännande reportage och ständigt aktuell tematik. Under 2020 har Sofia även klivit utanför pappersformatet och presenterat en serie Konstnären podcasts där vi fått möta bild- och formkonstnärer mitt i deras konstnärliga processer.

Vi kan fortsätta följa hennes arbete i podden Konstnärskapet, när hon nu går vidare och lämnar chefredaktörskapet för Konstnären. Tusen tack Sofia för så mycket bra och viktig läsning och lyssning, och vi önskar dig stort lycka till med kommande uppdrag! Vi är också stolta att presentera Macarena Dusant som gästredaktör för nummer 4/2020. Macarena Dusant är konstvetare, redaktör och fristående textförfattare som arbetar med maktstrukturer, offentlighet och exkluderingmekanismer inom det västerländska konstfältet.

Så, stort tack Sofia och varmt välkommen Macarena!


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!