omslagspresentation_bb_23mars.jpg

Nytt nummer av KONSTNÄREN ute i veckan!

20 mars 2017

Äntligen kommer årets första nummer av KONSTNÄREN! I nummer 1 2017 tar vi ett grepp på ateljépolitiken i Sveriges mest konstnärstäta kommun, Stockholm. Politikerna bli alltmer ambitiösa och lovar 200 nya ateljéer – samtidigt riskerar de största ateljéhusen att behöva lägga ner när hyror chockhöjs.


Vi pratar också med Olof Lavesson, Moderaternas kulturpolitiska talesperson om varför det inte är aktuellt att samarbeta med Sverigedemokraterna om konstpolitiken. Läs också essän av Vanja Hermele, aktuell med digital nyutgåva av omtalade boken Konsten, så funkar det (inte), om vilka reaktioner man riskerar när man påtalar ojämställdheten i konstvärlden. Numrets konstnärer är Bigert & Bergström, som i 30 år sett fördelar med att vara två som skapar tillsammans. I en intervju med Sara Abdollahi pratar de om klimatkonst, 90-talet, och att vara en produkt av sin tid.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!