omslagspresentation_splash.jpg

Konstnären nr 3 – det internationella numret

19 september 2017

I nya numret av KONSTNÄREN frågar vi oss hur internationell den svenska konstscenen är idag? För bara två decennier sedan var svenskt konstliv relativt isolerat; idag är en internationell karriär ett självklart mål för nyutexaminerade konstnärer.


I nya numret av KONSTNÄREN frågar vi oss hur internationell den svenska konstscenen är idag? För bara två decennier sedan var svenskt konstliv relativt isolerat; idag är en internationell karriär ett självklart mål för nyutexaminerade konstnärer. Vi blickar ut i världen, både mot nya, kokande konstmarknader, och mot New York som fortfarande är drömmarnas stad för många svenska konstnärer. Och vi besöker den internationella konstvärldens största och äldsta samlingspunkt – Venedigbiennalen – och fördjupar oss i nätverkandets konst.

Varje vecka publiceras artiklar ur senaste numret av KONSTNÄREN på kro.se/konstnaren.
På omslaget: Marie Karlberg, svensk performancekonstnär i New York.

Prenumerera på KONSTNÄREN! För endast 275 kr/år får du fyra fullmatade nummer av KONSTNÄREN.

Starta din prenumeration idag!


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!