3KIA24-some-ram-dubbel

Konstnärernas Riksorganisation i Almedalen 2024

13 maj 2024

Konstnärernas Riksorganisation är som vanligt på plats på politikerveckan i Visby som i år äger rum den 24-28 juni.


Konstnärernas Riksorganisation är som vanligt på plats på politikerveckan i Visby som i år äger rum den 24-28 juni.

Vi arrangerar själva samtalet ”Konstnärspolitiken och pengarna!” på Kultur i Almedalen på Länsteatern Gotland där vi sätter ljus på utmaningarna för konstnärspolitiken och diskuterar konstlivets finansiering med en panel bestående av politiker och tjänstepersoner.

Våra företrädare deltar också i flera andra samtal, som till exempel ”Varför är kulturen så missnöjd?” som arrangeras av Koalition för kulturdebatt, som är ett nätverk där vi ingår tillsammans med flera av kultursektorns fackförbund och intresseorganisationer.

Den 25 juni är vår förbundsjurist Katarina Renman Claesson med i ett panelsamtal när Kommittén för demokratins röstbärare lanseras. Kommittén består av organisationer som företräder forskare, journalister och kulturskapare. På seminariet diskuteras den ökade utsattheten och hur vi gemensamt kan arbeta för att vända utvecklingen.

Onsdagen 26/6 kl 15:45 – 16:30 deltar vår ordförande Sara Edström i KLYS seminarium ”I ljuset av AI – hur påverkas konstnärlig frihet, kvalitet och kulturell mångfald?” som äger rum på Kultur i Almedalens scen på Länsteatern Gotland.

https://almedalsveckan.info/program/71482

Håll utkik på vår hemsida och sociala medier för mer information om vår närvaro i Almedalen!

Bild: Rosa bild fr. ovan: Sara Edström, Gunnar Ardelius och Carl Forsberg. Blå bild fr. ovan: Mika Romanus, Jon Brunberg och Lawen Redar. Foto: Jennie Lind, Jann Lipka, Jean-Baptiste Béranger, Matilda Häger, Sveriges Riksdag, Ola Kjelbye.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!