Konstnären söker ny chefredaktör och ansvarig utgivare

19 augusti 2015

Konstnären är tidningen för alla yrkesverksamma konstnärer. Nu söker vi en ny chefredaktör som vill vara med och förnya tidningen, dess form och innehåll.


Konstnären ska vara ett självklart val för de som vill följa dess utveckling in i framtiden. Den granskar politiska strukturer som påverkar konstens och konstnärernas villkor.

‪‪Vi söker dig som

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av tidskriftsproduktion och är en driven skribent. Stor kunskap om kulturpolitik, konst och konstnärernas villkor är meriterande.

Du är van att arbeta självständigt och vågar utmana. Som bollplank har du ett kvalificerat redaktionsråd. Vi tror att du har en omfattande vana vid sociala medier och klarar av att stärka kopplingen mellan den tryckta tidningen och vår hemsida genom närvaro i sociala medier.

Dina ansvarsområden, bl a:

  • Chefredaktör och ansvarig utgivare
  • Produktion av Konstnären, 4 nr per år, upplaga ca 9000
  • Distribution och marknadsföring
  • Budgetansvar
  • Kringarrangemang, såsom releasefest, mässor och panelsamtal
  • Sammankallande för redaktionsrådet
  • Stärka vår närvaro i sociala medier och utveckla Konstnären på vår hemsida

Tjänsten är på deltid, 20-30% beroende på innehållet i överenskommelsen, A-skatt eller F-skatt, med tillträde under hösten 2015.  

Din ansökan

‪Mejla din ansökan med ett personligt brev och CV så snart som möjligt till eva.mansson@kro.se, dock ‪senast den 1okt. ‪Skriv ”chefredaktör” i ämnesraden. Vi granskar ansökningar löpande.

Frågor om tjänsten besvaras av Eva Månsson, 08-54 54 20 80

Välkommen med din ansökan!

 


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!