scf_2015_poster.jpg

Välkommen till Stockholm Craft Fair 2015

20 augusti 2015

Den 28 & 29 augusti visar 36 utvalda konsthantverkare sina produkter under marknaden Stockholm Craft Fair. Här finner du glas, keramik, trä, smycken i olika material, kläder, textila objekt och mycket mera! På årets marknad kan du se och köpa det senaste inom svenskt konsthantverk.


Marknaden invigs av Roger Mogert, Stockholms Stads Kulturborgarråd. För andra året i rad utdelas hederspriset ”Stockholm Craft Fair - nyskapande konsthantverk 2015”. Årets jury består av: Frida Arnqvist Engström, journalist och grundare av www.kurbits.nu; Lotta Ahlvar, Vd Handarbetets Vänner samt Margot Barolo, designer och KIF representant.

Invigning och prisutdelning fredagen 28 augusti kl. 15.00

lod_petronella_eriksson_silverbagare_lavkopp_simon_westling_hastservis_silver_foto_christian_habetzeder.jpg

Nytt för i år - Silverbaren! Upplev hur det känns att dricka varmt och kallt ur silverbägare. Silver har unika egenskaper som inte skall beskrivas utan upplevas. I Silverbaren är du välkommen att prova hur silver smakar och känns med varm och kall dryck ur unika dryckeskärl tillverkade av medlemmar i LOD, metalldesign Stockholm.

Stockholm Craft Fair 2015 har seglat upp som årets stora händelse på konsthantverkshimlen. KIFs ordförande Sanna Svedestedt Carboo berättar mer om vad Stockholm Craft Fair är.

Vad är Stockholm Craft Fair?
Stockholm Craft Fair är en marknad som visar hur levande och kreativ dagens samtida konsthantverksscen är, ett litet paradis för alla som är intresserade av form, design och interiör! På köpet får man möjlighet att träffa och prata direkt med konsthantverkarna själva.

Var ligger fokus i år?
Att visa och ge möjlighet att handla småskaligt konsthantverk under lättsamma och avslappnade former. Att möta och öppna upp för samtal med en bred publik. I år har vi även en ”Silverbar”, där man kan testa hur det känns att dricka ur silverbägare. För andra året i rad delar vi ut hederspriset ”Stockholm Craft Fair - nyskapande konsthantverk 2015” för det mest kreativa och nytänkande konsthantverket, avseende form, material och metod.

Varför just Kungsträdgården & SO Stockholm?
Vi vill placera marknaden på en central plats där många människor samlas. De redan inbitna kommer lätt hitta oss och få en härlig sommarupplevelse, men förhoppningsvis kan vi fånga in helt nya besökare, människor som sällan kommer i kontakt med samtida konsthantverk. Vi hoppas på många spännande samtal om hur det är att verka som konsthantverkare och många nya förälskelser i unika objekt som förgyller vardagen.

Hur utvecklar sig intresset för konsthantverk i Sverige?
Jag tror att konsthantverket är på väg mot en ny storhetstid i Sverige. En indikator på det ökade intresset kan vi hitta i KIF, Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivares medlemsregister. Vårt medlemsantal ökar stadigt, antalet formstuderanden ökar likaså och museer som visar form lockar ett stort antal besökare. Det är viktigt att visa konsthantverk på en lättillgänglig plats och skapa möjlighet till samtal om konsthantverkets roll i vår samtid och hur vi kan skapa bättre möjligheter för våra medlemmar.

Mer info om Stockholm Craft Fair och utställarna: www.stockholmcraftfair.se
För mer information, kontakta:
Eva Skarbäck, eva@kro.se, 070-342 40 32
Eva är keramiker och projektledare för Stockholms Craft Fair 2015 och verksam inom Sveriges Konsthantverkare och Industriformgivare

Stockholm Craft Fair drivs av KIF/KRO i samarbete med SO Stockholm & Kungsträdgården med stöd av Stockholm stad


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!