Omslagspresentation K_4_2021_insta2.jpg

Samtal och releasemingel för Konstnären #4 den 14 dec. 17.00 (också som livestream)!

3 december 2021

Tisdagen den 14:e december lanseras årets sista nummer av tidningen Konstnären. Välkommen till samtal och mingel på Galerie Nordenhake i Stockholm kl. 17.00-18.00. I samtalet som startar kl 17 deltar konstnärerna Katja Aglert, My Lindh och Mats Bigert samt framtidsforskaren Mattias Höjer. Samtalet livesänds också.


Varmt välkommen att göra oss sällskap på Galerie Nordenhake för release av årets sista nummer av Konstnären.

Årets sista nummer av Konstnären fokuserar på hållbar konst och hållbara institutioner för utbildning, utställning och produktion av konst. I numret möter vi olika aktörer som med hållbarhet som ledstjärna tänker om, experimenterar och skalar ned: Moderna Museets överintendent Gitte Ørskou som avsäger sig alla transporter under hela 2022, projektet Redefining Recidency som vill vända ut och in på idén om internationella utbyten; konstnären Linda Tedsdotter som bygger upp ett apokalypssäkert ekokonstnärskap i byn Fotskäl och forskaren Mattias Höjer som samarbetat med konstnären Jens Evaldsson i syfte att fördjupa sin och allmänhetens kunskap om den globala utsläppshandeln, för att nämna några exempel som lyfts i detta nummer av Konstnären.

Tisdagen den 14:e december blir det release med samtal och mingel på Galerie Nordenhake i Stockholm kl. 17.00-18.00.

Vi livesänder därifrån ett samtal med konstnärerna Katja Aglert, My Lindh, Mats Bigert och framtidsforskaren Mattias Höjer, via https://youtu.be/HNl5eDlNgM0.

Det kommer också att gå att ta del av seminariet i efterhand på www.kro.se/konstnaren.

Omslagspresentation, foto: Nora Lorek


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!