bokmassan-FB

Konstnärernas Riksorganisation på Bokmässan 2024

5 september 2024

Konstnärernas Riksorganisation deltar i år i flera seminarier på Bokmässan i Göteborg den 26-29 september. Vår ordförande Sara Edström deltar i seminariet "'Censur' i Sverige – finns det?" som äger rum den 26 september kl 12:00-12:20 på Yttrandefrihetsscenen och i samtal om antologin "När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten" som äger rum i bokförlaget Atlas monter den 26/9 kl 15.


Konstnärernas Riksorganisation deltar i år i två seminarier på Bokmässan i Göteborg den 26-29 september.

'Censur' i Sverige – finns det?

Vår ordförande Sara Edström deltar i seminariet "'Censur' i Sverige – finns det?" som äger rum den 26 september kl 12:00-12:20 på Yttrandefrihetsscenen. I det här samtalet diskuterar den nybildade kommittén Demokratins röstbärare vad som kan upplevas som censur och vilken effekt det får för den fria opinionsbildningen och yrkesutövandet för dessa grupper i Sverige.

Medverkande:
Tove Carlén, jurist, Journalistförbundet
Sara Edström, Riksordförande, Konstnärernas riksorganisation
Sigrid Schottenius Cullhed, docent, ledamot i Sveriges unga akademi.
Moderator: Robert Stasinski, chefredaktör Konstnären.

När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten

Sara Edström medverkar också i samtal om antologin "När taket rasar in – kulturpolitiken och verkligheten" som hon har bidragit med ett kapitel till. Samtalet äger rum i bokförlaget Atlas monter (B03:41) den 26/9 kl 15.00.

Antologin, som ges ut av bokförlaget Atlas belyser de utmaningar som vår tids kulturpolitik står inför. Skribenterna representerar organisationer som ingår i nätverket Koalition för kulturdebatt, som hålls samman av tankesmedjan Arena Idé och som består av kulturorganisationer, fackföreningar och folkbildningsorganisationer som tillsammans vill öka kunskapen om den offentligt finansierade kulturen, påverka och intensifiera kulturdebatten och i förlängningen skapa bättre förutsättningar för dagens kulturskapare, för folkbildningen och kulturens infrastruktur.

Mer information

Entrébiljett till Bokmässan krävs för att kunna ta del av seminarierna. Mer information om programmet hittar du här.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!