praktikplats_fb_puff.png

Praktik 2017

2 december 2016

Praktikplats: Vill du vara delaktig i KRO/KIF:s stora gransknings- och kommunikationsprojekt under 2017?


Konstnärernas Riksorganisations (KRO) och Sveriges Konsthantverkare & Industriformgivares (KIF) företräder 3300 professionella bild- och formkonstnärer i Sverige. Vårt mål är att förbättra konstnärernas sociala och ekonomiska villkor.

Under hösten 2016 börjar vi planera och under våren 2017 genomför vi ett större gransknings- och kommunikationsprojekt som inbegriper en rikstäckande enkät, skrivande av rapport och metod-, kommunikations- och pressmaterial.

Vi söker en student som vill praktisera som en del av sin akademiska kommunikations/samhällsutbildning och tycker detta låter intressant. För att det ska fungera bör du kunna praktisera minst 60 procent under några månader. Som praktikant har du möjlighet att vara delaktig i hela processen; från strategiutveckling, genomförande till utvärdering. Du kommer även delta i andra uppgifter på en intresseorganisation.

Du bör ha ett intresse och engagemang för konst och kultur och det är ett plus om du har en vass penna, har kännedom om kommunpolitik, kunskaper i enkätverktyg som Surveymonky och/eller kunskaper i grafisk formgivning. KRO/KIF erbjuder daglig och kvalificerad handledning, men praktikanten förväntas arbeta självständigt.

Praktikplatsen är på KRO/ KIF:s kansli på Hornsgatan 103 i Stockholm. Delar av praktikantuppdraget går att göra på distans. Vill du veta mer eller vet du redan nu att du är intresserad, mejla en kort presentation av dig, en CV och den praktikperiod som passar dig till Pontus(a)kro.se.

Läs mer här: http://kro.se/om-oss.


Nyhetsarkiv


Häng med i konstnärspolitiken!

Välkommen att prenumerera på Konstnärernas Riksorganisations konstnärspolitiska nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas ut cirka 4 gånger per år och ger dig en snabb översikt över aktuella politiska frågor som är viktiga för konstnärskåren. Det riktar sig i första hand till politiker eller tjänstepersoner med ansvar för kulturpolitiken på statlig, regional eller kommunal nivå.

Vi delar inte din epost med någon

Är du medlem?

Då får du redan dessa – och många fler nyheter – som del av ditt månatliga medlemsbrev och behöver inte anmäla dig här!